Kwaliteitsprofiel

De relatietherapeuten die bij het Centrum voor Relatietherapie Noord-Nederland zijn aangesloten voldoen allemaal aan de volgende kwaliteitseisen:

  • Ze hebben een HBO- of WO-diploma en/of BIG-registratie in de sociale sector aangevuld met cursussen en opleidingen op het gebied van relatietherapie die geaccrediteerd zijn door relevante beroepsverenigingen, zoals het NVRG.
  • Ze hebben de nodige ervaring met het begeleiden van stellen.
  • Ze werken met o.a. moderne en evidence-based methoden van relatietherapie die kunnen rekenen op een sterke bewijskracht en die al in een klein aantal sessies resultaten kunnen geven, zoals IBCT. 
  • Ze kijken kritisch naar hun eigen handelen middels intervisie en/of supervisie
  • Ze blijven zichzelf professionaliseren op het gebied van relatietherapie, middels scholing, het bestuderen van vak- of wetenschappelijke literatuur, of andere manieren van professionaliseren.

Deze kwaliteitseisen weerspiegelen de 17 competenties die in het beroeps- en competentieprofiel van de relatietherapeut in Nederland worden beschreven. Het beroeps- en competentieprofiel kan je, als je wilt, hieronder downloaden. Je kan dan in nog meer detail lezen wat je van een competente relatietherapeut mag verwachten.

beroepsprofiel